Průmysl a obchod

Malé obce mohou získat dotaci na zpracování územních plánů

Ministerstvo pro místní rozvoj nabízí malým obcím dotaci na zpracování územních plánů. Příspěvek pokrývající až 80 procent nákladů mohou získat obce, které územní plán buď nemají, nebo jim jeho platnost skončí do konce roku 2020. 

Ministerstvo pro tento účel vyhradilo 20 miliónů korun. Žádosti lze podávat do 15. ledna příštího roku, uvedlo ministerstvo v tiskové zprávě.

„Tímto novým národním programem myslíme na malé obce, které, na rozdíl od obcí s rozšířenou působností, nemají možnost čerpat dotace na územní plány z Integrovaného regionálního operačního programu,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Z možnosti získat příspěvek jsou proto spolu s Prahou vyloučeny všechny obce s rozšířenou působností a rovněž ty obce, které už na pořízení návrhu územního plánu čerpají příspěvek z Integrovaného operačního programu nebo z Programu rozvoje venkova.

Malé obce mohou získat od MMR na zpracování územních plánů dotaci pokrývající až 80 procent vynaložených nákladů, maximálně však 400 000 korun. Bližší informace ministerstvo zveřejnilo na svém webu.

zpráva ČTK