Soutěže

Panattoni Europe získala cenu za distribuční centrum Amazonu

Průmyslový developer Panattoni Europe obdržel mezinárodní ocenění Best Warehouse/Industrial Development of the Year na CEE Investment & Green Building Awards za výstavbu distribučního centra pro společnost Amazon v Dobrovízi u Prahy. Letošní 5. ročník soutěže EuropaProperty vybíral to nejlepší z developmentu celé střední a východní Evropy za posledních 12 měsíců.

Nominace a vítěze vybírala porota z řad vedoucích společností realitního trhu střední a východní Evropy. Slavnostní galavečer s vyhlášením výsledků a představením nejlepších projektů z oblasti investic a udržitelného rozvoje v regionu se konal ve čtvrtek 29. října 2015 v hotelu InterContinental ve Varšavě.

Distribuční centrum Amazonu v PrazeDistribuční centrum Amazonu v Praze

Distribuční centrum Amazonu, za nějž Panattoni Europe převzala ocenění, leží v Panattoni Parku Prague Airport I nedaleko pražského letiště. Hala pro jeden z největších on-line obchodů na světě byla již třetím společným projektem Amazonu a Panattoni Europe, především však jde o největší průmyslovou budovu v historii České republiky. Celková pronajímatelná plocha přesahuje 133 000 m², z nichž 115 000 m² představuje skladový prostor rozložený částečně do dvou podlaží, 9327 m² připadá na kanceláře a sociální zázemí a dodatečných 900 m² slouží jako venkovní terasa.

Podrobnosti o soutěži najdete zde.

tisková zpráva