Projekty

Skončila oprava mostu u Třebušic na severočeském hlavním tahu

Oprava mostu u Třebušic na hlavním severočeském silničním tahu mezi Chomutovem a Mostem byla dokončena. Rekonstrukce stála více než 318 miliónů korun. Do tří let chce Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) podle mluvčí Martiny Vápeníkové dokončit i mimoúrovňovou křižovatku, záleží prý ale na penězích.
Silnice I/13 vede od polských hranic na Frýdlantsku do Karlových Varů, na území Ústeckého kraje spojuje města Teplice, Most, Chomutov a Klášterec nad Ohří. Mezi Chomutovem a Teplicemi je čtyřproudá až na úsek od Mostu po zaniklou obec Třebušice a teplárnu Komořany. To se má do budoucna změnit.
V místě odbočování na Litvínov a Postoloprty u Třebušic má vzniknout i čtyřproudá mimoúrovňová křižovatka. „Pokud se nám podaří získat finanční prostředky, pak bychom mohli na druhou část vypsat výběrové řízení už v roce 2012. V takovém případě dokončení a uvedení do provozu vidím nejdříve v roce 2014," řekl ředitel výstavby ŘSD René Poruba.
Při opravě mostu přes hlavní železniční trať museli silničáři přeložit i část horkovodu, který vedl po opravovaném mostě, a množství inženýrských sítí. Stavba také na čas omezila provoz na železnici. V prostoru zasaženém dřívější těžbou uhlí sanovali během stavby také důlní komory, na které narazili při geologickém průzkumu před stavbou.
zpráva ČTK