Informace výrobců

Stavební sezona začíná – poptávka po sádrokartonu stoupá

V Rigipsu v tomto období každoročně razantně stoupá poptávka po sádrokartonových deskách, konstrukčních profilech, tmelech, páskách a dalších komponentech potřebných pro podkroví, příčky, podlahy a další části interiérů. Profesionálové i koncoví zákazníci objednávají nejen přes autorizované partnery, ale i přes firemní e-shop. Výrobní závod společnosti v Horních Počaplech na Mělnicku jede na plné obrátky.

Společnost SG Rigips získala za vysokopevnostní desku Habito ocenění Grand Prix stavebního veletrhu FOR ARCH 2016Habito jako osvědčený materiál
Hitem je unikátní sádrokartonová deska Habito. Její vlastnosti jsou natolik atraktivní, že směle předčí klasické zdivo. Habito na jeden kotevní bod unese až 25 kilogramů. Stěny a příčky z Habita se vyznačují vysokou mechanickou odolností a únosností. Další předností desky je perfektní izolace hluku.

Výběr a kalkulace
Díky širokému portfoliu sádrokartonových desek a doplňkového sortimentu společnosti Rigips nalezne vhodné řešení pro stavbu nebo rekonstrukci opravdu každý. Je ale potřeba správně stanovit účel, ke kterému má výsledné dílo sloužit. Někdy je kladen důraz na tepelnou nebo akustickou izolaci, jindy na pevnost, odolnost proti vlhkosti… Dle stanoveného účelu je pak potřeba dbát na správné provedení a odpovídající vlastnosti celé konstrukce. Na webu společnosti SG Rigips https://www.rigips.cz/eshop/kalkulator/ je možné si snadno a rychle spočítat potřebné množství a cenu příslušného materiálu.

podle podkladů společnosti Saint-Gobain Construction Products CZ