Informace výrobců

Na filmovém festivalu v Karlových Varech vyrostla „šestá kolonáda“

Letošní 56. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (KVIFF) nabídne návštěvníkům a hostům nový multifunkční prostor KVIFF.TV Park. Za návrhem projektu stojí architektonické studio Chybik+Kristof Architects & Urban Designers. Realizace se ujala společnost HSF System ve spolupráci s CUBESPACE a OSTRA GROUP.

V prostorech KVIFF.TV Parku se budou konat nejen besedy s tvůrci, divácké soutěže, ale místo bude sloužit také jako odpočinková zóna spojená s občerstvením. Autory této modulární stavby, která má svou formou připomínat kolonádu, jsou architekti renomovaného studia Chybik+Kristof Architects & Urban Designers.

Na realizaci modulární stavby, která pojme až 1 000 lidí, se podílely společnosti HSF System, CUBESPACE a OSTRA GROUP. „Pevné základy jsou důležité jak ve stavebnictví, tak v kulturní oblasti. Velmi nás těší, že můžeme podpořit karlovarský filmový festival, který významnou měrou přispívá k našemu kulturnímu bohatství a který dělá české kultuře skvělé jméno v zahraničí,“ uvádí Jan Vitvar, manažer pro klíčové zákazníky a člen představenstva stavební společnosti HSF System.

Každý z modulů měří kolem 6 metrů na délku, 3 metrů na šířku a 2,5 metrů na výšku a váží od 900 kg až po 4 tuny v závislosti na dispozici a funkci jednotlivých kontejnerů. Celková rozloha modulární stavby je 30 metrů na délku, 18 metrů na šířku a 6 metrů na výšku.

Vizualizace: CHYBIK+KRISTOFVizualizace: CHYBIK+KRISTOF

„Celý projekt nového festivalového centra se zvládl připravit a realizovat za mimořádně krátkou dobu. Od prvního dílenského výkresu až do montáže a předání modulární stavby uběhly jen necelé dva měsíce,“ popisuje Kateřina Hinková, přípravářka realizace projektů, která má projekt ve společnosti HSF System na starosti. Po skončení filmového festivalu v Karlových Varech se pavilon rozebere a moduly se přemístí na jinou lokalitu, kde opět poslouží pro vytvoření společenského či komerčního prostoru.

Provoz zahájí KVIFF.TV Park každý den v 11 hodin a pořadatelé si připravili bohatý program vždy od 12. hodiny. Filmový festival v Karlových Varech se uskuteční od 1. do 9. července 2022.

podle podkladů společnosti HSF System