Soutěže

Soutěž Pro vodu – výzva k přihlášení

Vysokoškoláci, kteří chtějí pomoci lépe zacházet s vodou, mohou přihlásit své nápady do studentské soutěže Pro vodu – cena Nestlé za inovativní projekty hospodaření s vodou. Podle pravidel soutěže by měli navrhnout, jak omezit plýtvání vodou, jak ji šetrně čistit a znovu využívat nebo umožnit její přirozené zasakování v městech i krajině. Soutěž organizuje Nadace Partnerství.

Uzávěrka přihlášek do soutěže, kterou již po třetí vyhlašuje Nadace Partnerství, je 12. února 2015. Podrobnější informace jsou dostupné zde.

Soutěží se ve dvou kategoriích – Město a krajina nebo Budova a technologie. Soutěže se mohou zúčastnit týmy složené z 1 až 3 členů. Je možné přihlásit rozpracované návrhy, stejně jako bakalářské a diplomové práce nebo již uskutečněné projekty. Kromě stávajících studentů je soutěž přístupná také čerstvým absolventům, kteří školu ukončili v roce 2014. Soutěž proběhne dvoukolově a ve finále vysokoškoláci představí své nápady odborné porotě. Ta v každé kategorii vybere tři nejlepší projekty, které získají finanční odměny ve výši 5, 10 a 30 tisíc korun. Vítězné projekty Nadace Partnerství zveřejní 26. března 2015 u příležitosti Světového dne vody (22. března).

tisková zpráva, wd