Průmysl a obchod

Byla dokončena první etapa projektu Ecocity Malešice

Developerská společnost JRD dokončila stavbu první etapy energeticky pasivního projektu Ecocity Malešice v Praze. Zkolaudována byla na konci května a vše je připraveno pro stěhování prvních majitelů. Při této příležitosti uspořádá JRD 19. června v projektu Ecocity Malešice den otevřených dveří. Druhá etapa, která se začíná stavět a jejíž dokončení se plánuje na konec roku 2015, nabídne 66 bytů ve třech domech.

V první etapě výstavby vznikly v areálu Ecocity Malešice dva bytové domy se 44 byty. Postaveny jsou v energeticky pasivním standardu, který zajišťuje zdravé a úsporné bydlení s ohledem na životní prostředí. „Souznění s přírodou podporuje také ztvárnění fasád v příjemných přírodních odstínech omítek doplněných deskovými obklady. Ty jsou oživeny velkými prosklenými plochami oken, umístěnými ve vystupujících arkýřích, které přivádějí do bytů dostatek slunce a světla,“ říká Jan Řežáb, majitel společnosti JRD. Architektonické řešení pochází ze studia Podlipný Sladký Architekti.
Jednotlivé budovy rezidenčního komplexu jsou vůči sobě orientovány tak, aby si navzájem nestínily a tvořili kompozičně jednotný celek. Plocha, která vznikla mezi domy, je řešena jako volně plynoucí pobytový prostor se zelení. JRD zde vybuduje dva nové parky. Pro děti tu vzniknou dvě nová hřiště, kopec pro bobování s letní tubusovou skluzavkou nebo speciální hřiště pro cvrnkání kuliček. Pro cyklistiky pak část stezek mezi Malešicemi a Jarovem, stojany na kola i speciální cyklomyčky. Příznivci klidnější zábavy se mohou těšit na hřiště na pétanque.
Celý prostor je rozdělen do několika výškových úrovní, které vytvářejí místo pro soukromí předzahrádek. Ty náleží k bytům v přízemí, k většině jednotek ve vyšších patrech pak patří balkon či prostorná terasa. Parkovací místa jsou skryta v podzemní garáži.
tisková zpráva
Ecocity Malešice