Projekty

Vsetín dokončil revitalizaci parku mezi Trávníky a Rybníky

Město Vsetín dokončilo revitalizaci parku mezi sídlišti Trávníky a Rybníky. Investice si vyžádala 28 miliónů korun, evropské dotace pokryly 85 procent. Oprava podchodu, která byla součástí projektu, byla hrazena z městského rozpočtu, a to částkou 2,9 mil. Kč, sdělila ČTK mluvčí radnice Jana Čadová.

Práce začaly letos v květnu, skončily v září. Vznikly nové chodníky, upravila se sportoviště a čtyři dětská hřiště. „Přibyly nové plochy s nainstalovanými cvičebními prvky pro mládež a dospělé. Součástí revitalizace byla také instalace nového veřejného osvětlení, laviček, odpadkových košů a na žádost občanů také sušáků na prádlo a klepačů na koberce. Obnovy se dočkala i zeleň,“ uvedla Čadová. Bylo vysazeno více než sto stromů a 1700 keřů.

Projekt začalo město chystat již v roce 2009, nejdříve jej projednávalo s obyvateli. Ti první návrh odmítli. „Stáli jsme před rozhodnutím, zda spustit projekt, který byl připraven, a bylo možné jej realizovat už v roce 2013, nebo absolvovat další projednání s lidmi a domluvit se s nimi, jak to chtějí, ale s vědomím, že stavbu bude možné začít až na jaře 2014. Zvolili jsme variantu dialogu s občany a stavba tak byla dokončena až nyní,“ uvedla starostka Iveta Táborská. Město muselo také řešit majetkové vztahy u podchodu pod železniční tratí.

Revitalizovaný park mezi sídlišti Trávníky a Rybníky ve Vsetíně

„Na straně od Trávníků byl z čela podchodu vybudován bezbariérový sjezd, nad nímž vede chodník. Z obou stran pak je možné po nových schodech sejít dolů do podchodu. Z druhé strany od Rybníků je vybudováno nové schodiště s nízkými stupni a rampou pro kočárky a také výtahovou plošinou pro imobilní občany,“ uvedla mluvčí.

Na investice ve městě jde letos 243 mil. Kč. Nedávno začala například revitalizace veřejných ploch v Kolonii za 47 mil. Kč. Vznikl také nový sportovně-rekreační areál u průmyslové školy na místě starého koupaliště.

zpráva ČTK