Průmysl a obchod

Startup Buildiro nabízí prodejcům stavebnin během koronavirové krize on-line objednávkový systém zdarma

Opatření, která zavedla česká vláda kvůli šíření infekce covid-19, se výrazně podepsala také ve stavebnictví. Doplácejí na ně zejména prodejci stavebnin, kteří dosud nepoužívali objednávkový systém a objednávky přijímají pouze po telefonu. Dnes jsou linky přetížené, objednávání zboží chaotické a firmy stejně jako jejich zákazníci čelí nemálo problémů. Brněnský startup Buildiro proto zasaženým prodejcům poskytne on-line řešení, a to zcela zdarma.

„Všimli jsme si, že během aktuální koronavirové krize nejsou mnohé stavebniny schopné odbavovat zákazníky jinak než po telefonu. V době, kdy platí omezený pohyb lidí venku a obchody jsou zavřené, se musí zákazník spolehnout na objednání zboží po telefonu, což je ale často marné. Linky jsou přetížené a prodejci nejsou schopní podávat reálné informace o skladových zásobách materiálu. Nemají totiž informační systémy, které by objednávky smysluplně řídily,“ vysvětluje Lukáš Polach, zakladatel startupu Buildiro, který již úspěšně spustil na britském trhu a v současnosti hodlá pomoci tuzemským firmám. Prodejcům stavebnin, kteří aktuálně řeší tyto problémy, chce proto situaci usnadnit a nabízí jim bezplatně on-line objednávkový systém. Ten jim pomůže objednávky zboží lépe organizovat a šetřit čas, peníze i kapacity.

Zákazník rychle zjistí dostupnost zboží v dané lokalitě
Informační systém Buildiro přináší obchodníkům i jejich zákazníkům mnoho výhod. V první řadě řeší dostupnost materiálu v reálném čase. Zákazník tak okamžitě uvidí, kolik stavebního materiálu je skladem a jestli ho má u daného prodejce smysl objednávat. Prodejce na druhé straně nemusí odbavovat neustále zvonící telefony a zdlouhavě pátrat, jestli je poptávaný materiál k dispozici. Systém dále pracuje s geolokací. To znamená, že obchodník si může nastavit lokalitu, ve které působí a kam případně zboží dováží. Geolokaci lze přizpůsobit podle okresů i měst. „Zákazníci tak budou spokojení, protože hned uvidí, jestli je materiál v jejich blízkosti dostupný,“ říká Lukáš Polach. Upozorňuje pouze, že systém není srovnávač cen.

Systém Buildiro splňuje také požadavky bezkontaktního nákupu. Zákazníci si mohou zboží snadno objednat přímo v aplikaci a zaplatit za něj online. Poté si ho osobně vyzvednou ve stavebninách, kde bude připravený, anebo zvolí možnost doručení, pokud ji prodejce nabízí.

Implementace i provoz systému je nyní zdarma
Internetový objednávkový systém Buildiro je velice přehledný, uživatelsky příjemný a nyní zdarma. Prodejce platí pouze nízké poplatky v rámci platební brány Stripe, která patří mezi nejlevnější varianty na trhu. Technická implementace systému je také jednoduchá. „Stačí, aby si prodejce vygeneroval skladová data a informace o produktech. Zbytek mu pomůžeme nainstalovat my,“ uvádí Lukáš Polach.

Systém Buildiro začaly využívat už první prodejny z Brněnska a Mostecka. Vítány jsou i další obchody stavebnin napříč celou republikou. Pokud máte o implementaci objednávkového systému zájem, napište na e-mail info@buildiro.com nebo zavolejte na +420 733 645 097. „Samozřejmě čím dříve, tím lépe. Nabídka je omezená na dobu platnosti vládních opatření. Snažíme se prodejcům stavebnin se současnou situací pomoci,“ doporučuje Lukáš Polach.

Objednávkový systém Buildiro funguje jako mobilní aplikace pro zařízení s operačním systémem Android a iOS. Více informací zjistíte na www.buildiro.com.

tisková zpráva