Průmysl a obchod

PSJ se vrací na německý trh, založila dceřinou společnost PSJ Bau

Stavební společnost PSJ se po dvou desetiletích vrací na německý trh. Založila tam sesterskou firmu PSJ Bau. Její první zakázkou je stavba sedmipatrového bytového domu v Drážďanech Merkur I za 10,5 miliónu eur (přes 294 miliónů korun). V minulých letech přesunula PSJ své zahraniční aktivity východním směrem, hodně stavěla v Rusku. Její nová společnost se zaměří na unii. ČTK to v tiskové zprávě sdělil Ivo Štric, člen představenstva PSJ.

„Cílem nové společnosti je realizace rezidenčních, komerčních i industriálních staveb nejen v německy mluvících zemích, ale postupně i dalších zemích Evropské unie,“ uvedl Štric. „Návrat na západoevropský trh a dlouhodobé etablování na něm náleží mezi priority a strategická rozhodnutí představenstva PSJ,“ doplnil Štric. Firma PSJ Bau GmbH vnikla na konci minulého roku a v německém obchodním rejstříku figuruje od 5. ledna 2015.

Konsolidované výnosy skupiny PSJ za rok 2014 převýší devět miliard korun, zatímco v roce 2013 tyto výnosy meziročně poklesly o 21 procent na 5,273 miliardy. Zisk skupiny před zdaněním v roce 2013 činil 372 miliónů korun.

Mateřská společnost PSJ se zaměřuje na pozemní stavitelství, D.I.S. na výstavbu infrastruktury. Alpine Bau CZ se zabývá dopravními stavbami a Silasfalt obalovnami a asfaltovými technologiemi. Technologické a energetické stavby má v náplni PSJ Hydrotranzit, techniku prostředí firma Ekoklima a elektroinstalace podnik Inovat SE. Firma SCF Servis působící ve správě nemovitostí.

zpráva ČTK