Komerční prezentace

TECElogo – dokonalé řešení pro vnitřní rozvody pitné vody a topení

Německá společnost TECE vyrábí unikátní systém pro profesionální instalaci rozvodů pitné vody, ústředního topení a podlahového vytápění. Jeho jedinečnost spočívá v používání speciálních násuvných tvarovek (push-fit), u kterých zcela odpadá nutnost použití těžkého lisovacího nářadí. 

Jediným nástrojem pro montáž jsou tak pouze vaše ruce. Taková instalace je pak snadná a hlavně velmi rychlá (podle studie univerzity v Münsteru je až o 30 % časově výhodnější než montáž klasických lisovacích systémů). Nasouvací tvarovka se skládá pouze z několika málo částí: základního těla (PPSU, mosaz nebo bronz), otočné objímky s velkým inspekčním okénkem, kónického svěrného kroužku pro bezpečné spojení, dvou O-kroužků pro trvale těsné spojení a uzavíracího víčka proti prachu a nečistotám.

Nasouvací tvarovka se skládá z několika málo částí: 1 – základní tělo tvarovky (PPSU, mosaz nebo bronz); 2 – otočná objímka s velkým inspekčním okénkem; 3 – kónický svěrný kroužek pro bezpečné spojení; 4 –  dva O-kroužky pro trvale těsné spojení; 5 – uzavírací víčko proti prachu a nečistotám

K provedení úspěšného spoje stačí pouze tři rychlé kroky

Zkrátit potrubí na požadovanou délku (pomocí kleští či vykružovacího řezáku), poté konec potrubí zkalibrovat (manuálně, či pomocí akunářadí) a nakonec jednoduše zasunout do násuvné tvarovky. Takto je během několika vteřin zhotoven dokonale těsný a spolehlivý spoj. Ke kontrole správného zasunutí potrubí do tvarovky slouží inspekční okénko. Z jakéhokoliv důvodu je možné spoj TECElogo pomocí dvou jednoduchých klíčů rozebrat a znovu opět složit. Díky této unikátní možnosti nedochází ke zbytečnému plýtvaní tvarovkami.

Že je montáž potrubí snadná a velmi rychlá ukazuje následující video.

Málo místa na montáž? S TECElogo žádný problém!

Dokonce i v případě velmi stísněných prostor můžete s TECElogo pohodlně pracovat. Bez lisovacího nářadí se mnohem lépe dostanete do těžko přístupných míst a práce nad hlavou již nebude nepříjemným utrpením.

Spolehlivost bez kompromisu

Vícevrstvá potrubí TECElogo jsou vyráběna z těch nejmodernějších materiálů a kombinují nejlepší vlastnosti kovových a plastových potrubí. Díky tomu jsou velmi stabilní, výborně se ohýbají a snadno instalují. Hliníková vrstva zaručuje 100% kyslíkovou neprostupnost, jejímž důsledkem je značné snížení koroze kovových prvků v rozvodech pitné vody a topení. 

Potrubní systém TECElogo a veškeré jeho komponenty byly testovány německou asociací DVGW a Státním zdravotním ústavem v Praze, a jsou tak plně akreditovány pro rozvody pitné vody dle vyhlášky MZ č. 409/2005 Sb. Samozřejmostí jsou všechna potřebná národní i mezinárodní osvědčení a certifikáty.

Jedinečnost systému je dotvářena širokou škálou dodávaných průměrů potrubí (od 16 mm do 63 mm). K dispozici jsou také trubky ve vroubkovaném opláštění a trubky předizolované (λR = 0,040 W/(mK)) s izolační vrstvou 9 a 13 mm.

Veškeré informace o výrobcích TECE naleznete na www.tece.cz a na jejích facebookových stránkách.

podle podkladů společnosti TECE

Pohodlná instalace i v těžko přístupných prostorech a při práci nad hlavouVysoká kvalita a její neustálá kontrola jsou zárukou bezpečného spojení

Vícevrstvé potrubí TECElogo; 1 – vnitřní vrstva (PE-RT nebo PE-Xc); 2 – spojovací činidlo; 3 – svařovaná hliníková vrstva; 4 – bílá ochranná vrstva z PE-RT