Veletrhy a výstavy

Veletrh Marmomac 2019 – příroda a moderní technologie v symbióze

Veletrh mramoru Marmomac (konal se 25–28. září v italské Veroně) má za sebou další úspěšný ročník. Letos přivítal 69 000 návštěvníků, kteří si mohli prohlédnout expozice 1500 firem z 61 zemí. Letošní ročník se nesl v duchu harmonie s přírodou. I proto se jednou z nejnavštěvovanějších stala expozice Kamenné zahrady, která svým zaměřením odkazovala ke středověkým zahradám pod širým nebem.

Významným posláním veletrhu je ovšem také budování silných vazeb mezi designéry, architekty a mezinárodně uznávanými odborníky na přírodní kámen, zejména mramor. Proto jsou součástí veletrhu rovněž vzájemná setkání mezi ateliéry a italskými i zahraničními vystavovateli.

Současný svět ale není jen o znovunalézání cest ke kořenům a vztahu k přírodě. Všude nás obklopují nové technologie, které nacházejí uplatnění i při zpracování mramoru a v dalších souvisejících oborech. „Jsem rád, že jsme mohli návštěvníkům nabídnout řadu výstav a workshopů, které pomohly architektům, designérům i obchodníkům lépe porozumět tomu, co moderní technologie nabízejí a že jejich spojení s tradičním kamenem je víc než přínosné,“ řekl po skončení veletrhu Giovanni Mantovani, generální ředitel společnosti Veronafiere, která veletrh Marmomac pořádá.

Na veletrhu se tradičně prezentují i české firmy, tentokrát se mezi vystavovateli objevily společnosti Gestra CZ, PTV a Severe. Tyto společnosti nabízejí inovativní využití přírodních materiálů ve stavebnictví a moderní technologie na jejich úpravu.

tisková zpráva