Průmysl a obchod

Nejšetrnější průmyslovou budovu v Česku postavila společnost HSF System

Budova distribučního centra DHL v chebské průmyslové zóně získala nejvyšší hodnocení v rámci certifikace BREEAM 2016 v České republice. Distribuční centrum jako generální dodavatel postavila společnost HSF System. Budova získala skóre 78,2 % v úrovni Excellent a překonala všechny dosavadní tuzemské průmyslové stavby.

Developerem projektu byla společnost Panattoni Europe a investorem skupina Accolade. Distribuční centrum využije americký výrobce kosmetiky Estée Lauder Companies.

Distribuční centrum v chebské průmyslové zóně se řadí k největším tohoto typu u nás. Zastavěná plocha vlastního objektu je přibližně 34 000 m². Na ni navazuje 12 000 m² zpevněných ploch. Výstavba trvala sedm měsíců. Generální dodavatel stavby musel vyhovět přísným požadavkům na rovinnost podlahy z důvodu automatického skladování systémem VNA. V objektu se nachází také sklad nebezpečných látek, tzv. ADR, se všemi moderními bezpečnostními prvky.

Společnosti HSF System, která působí nejen na českém a slovenském, ale i evropském stavebním trhu, se v segmentu výstavby logistických center daří a v posledních třech letech registruje nárůst poptávky v tomto odvětví stavebnictví.

„Naše hlavní výhoda je ve schopnosti realizovat technologicky náročné stavby ve spojení se stabilním týmem zaměstnanců, jejich osobním přístupem a našimi osvědčenými subdodavateli. Navíc disponujeme dostatkem vlastního kapitálu, který je pro realizaci takových finančně náročných projektů nezbytný,“ říká ředitel společnosti HSF System Jan Hasík.

Budova distribučního centra DHL v chebské průmyslové zóněBudova distribučního centra DHL v chebské průmyslové zóněBudova distribučního centra DHL v chebské průmyslové zóně

podle podkladů společnosti HSF System