Projekty

Areál někdejšího podniku Tesla Pardubice se změní v lokalitu pro bydlení

Developerská společnost Linkcity splnila podmínky výběrového řízení města Pardubic na revitalizaci areálu bývalého státního podniku Tesla Pardubice. Nyní se zaměří na proměnu městského brownfieldu. Plánuje zde rekonstrukci hlavní budovy dřívější tovární haly i novou výstavbu. Pozemek o rozloze 2,5 hektaru se po letech konečně dočká zásadní přeměny.

Areál Tesly Pardubice se nachází ve čtvrtém městském obvodu Pardubičky na pravém břehu řeky Chrudimky. Projekt revitalizace z dílny pardubického architektonického studia Adam První počítá s cca 200 jednotkami pro bydlení včetně 16 rodinných domů. Vedle rezidenční části nebude chybět obchodní centrum a velký počet parkovacích míst, která budou sloužit místním obyvatelům, nakupujícím a zároveň návštěvníkům nedaleké nemocnice či sportovních utkání. I z toho důvodu jsou krajská nemocnice, Univerzita Pardubice, hokejový klub HC Dynamo i basketbalový klub BK JIP Pardubice pro Linkcity partnery, kteří se na budoucí podobě revitalizace podílejí. Linkcity na vlastní náklady zrealizuje kruhovou křižovatkou, kterou napojí areál na okolní komunikace, a provede rozsáhlé terénní úpravy s důrazem na množství zeleně.

Areál někdejšího podniku Tesla Pardubice se změní v lokalitu pro bydleníAreál někdejšího podniku Tesla Pardubice se změní v lokalitu pro bydlení

„Na základě naší dohody s městem budeme mít pozemek bývalé Tesly Pardubice po dobu prvních několika let v nájmu, a to dokud nezískáme veškerou potřebnou dokumentaci a souhlasná stanoviska pro vydání územního rozhodnutí. Následně areál za předem dohodnutých podmínek od města odkoupíme. Hodnota transakce přesáhne 35 miliónů korun,“ komentuje David Labardin, generální ředitel společnosti Linkcity Czech Republic, a dodává: „Celková investice do projektu však bude více než 700 miliónů.“

Linkcity Czech Republic, a. s., je členem stavebního koncernu VCES a mezinárodní developerské sítě Linkcity, která patří do skupiny Bouygues.

tisková zpráva