Konference, semináře

Odborníci ze společnosti E.ON Distribuce vystoupili na mezinárodní konferenci CIRED

Dvaadvacátá konference ČK CIRED (Centre International de Recherche sur l’Environnement et le Développement) proběhla letos v Táboře ve dnech 6.–7. 11. 2018. Zúčastnilo se jí neuvěřitelných 667 odborníků, techniků a osob zapálených pro energetiku. Společnost E.ON Distribuce byla jedním z hlavních partnerů konference. Z celkového počtu 75 příspěvků vystoupil E.ON s více než 10 příspěvky. Ty byly zaměřeny na různé odborné oblasti.

CIRED je mezinárodní konference o elektrických distribučních sítích, která v dvouletých intervalech seznamuje s nejnovějšími poznatky z této oblasti techniky. Již tradičně se zabývá silovými zařízeními do napětí 110 kV, plánováním rozvoje distribučních sítí, řídicími systémy, ochranami a dalšími zařízeními dispečerské řídicí techniky včetně SW, otázkami kvality elektrické energie, elektromagnetické kompatibility a průmyslovou energetikou včetně kogenerace, rozptýlenou výrobou a problematikou vztahující se k liberalizaci trhu a obchodu s elektřinou. Tato národní konference organizovaná Českým komitétem CIRED seznamuje s významnými výsledky činnosti členů pracovních skupin Českého komitétu CIRED i dalších odborníků v této oblasti. Je určena především pro pracovníky energetických podniků, výzkumných ústavů, projektanty, provozovatele energetických zařízení v průmyslu, pedagogy i posluchače vysokých škol a v neposlední řadě i výrobce a dodavatele zařízení pro distribuci elektrické energie.

Odborníci ze společnosti E.ON Distribuce vystoupili na mezinárodní konferenci CIRED Odborníci ze společnosti E.ON Distribuce vystoupili na mezinárodní konferenci CIRED

 „Prezentovali jsme například nové poznatky ohledně Akumulace elektrické energie, možnosti BPL komunikace, ale i výsledky ze zkoušek zemního spojení v Kubově Huti. Naše příspěvky lze považovat za úspěšné už jen díky tomu, že vzbudily zájem a vyvolaly zajímavé večerní diskuse,“ doplnil za Inovační projekty E.ON Distribuce Jan Hlavnička, přímý účastník konference.

tisková zpráva