Projekty

Developer T.E koupil brownfield na pražském Jarově a plánuje zde postavit byty, obchody a kanceláře

Developerská a stavební skupina T.E koupila jeden z pozemků původního stavebního dvora na Jarově, dnes známého jako Centrum Jarov (u ulic Habrová a Na Jarově). Areál o výměře přibližně 1,4 hektaru plánuje skupina revitalizovat a postavit zde byty s občanskou vybaveností, zelení a komerčními prostory pro obchody, služby a kanceláře. Pro skupinu T.E se jedná o doposud nejrozsáhlejší akvizici.

V současné době se jedná o změně stávajícího územního plánu – z plochy určené k nerušící výrobě na obytnou a smíšenou funkci. Tato úprava je v souladu s doporučeními Výboru pro územní rozvoj městské části Praha 3 a s plochami pro obytné využití zde počítá také návrh nového Metropolitního plánu.
Více o brownfieldu Jarov najdete zde.

Dosud se skupina T.E věnovala jen rezidenčním projektům, ve kterých však bude pokračovat i nadále. Mezi ty aktuální se řadí například zelení doslova obalený bytový dům Sakura, nominovaný do finále celosvětově největší architektonické soutěže WAN Awards v kategorii Projekt budoucnosti nebo komplex rodinných domů Truhlárna.

tisková zpráva