Projekty

V BB Centru vybudovali za 65 miliónů z parkoviště náměstí

BB Centrum, multifunkční areál na Praze 4, proměnilo stávající parkoviště v náměstí Brumlovka. Nový veřejný prostor má rozlohu okolo 4500 m² a jediným investorem výstavby, přesahující 65 mil. Kč, byla developerská a investiční společnost Passerinvest Group. Nové náměstí bude sloužit zejména pro setkávání, odpočinek a občerstvení nebo pro pořádání kulturních i sportovních akcí. Spolu s náměstím byl vybudován přechod pro chodce a nový „autobusový záliv“, který tak zjednoduší a zpříjemní pohyb po celém areálu.

Náměstí Brumlovka bylo vybudováno během tří měsíců na místě veřejného parkoviště, které zde bylo i v době před vznikem BB Centra. Na náměstí je nově vysázeno sedm patnáctiletých platanů, je zde umístěno 73 stolečků, místa na sezení, květináče se zelení a další parkový mobiliář. Náměstí tvoří na 2700 m² mozaika z dovezeného kamene z Portugalska, vodní prvek – trysková fontána zabudovaná do pochozí plochy – a je zde také zabudován speciální kotvicí prvek na vánoční strom.

V BB Centru vybudovali za 65 miliónů z parkoviště náměstí

Vybudováním náměstí Brumlovka získalo BB Centrum další prostor pro veřejnost i pracující v BB Centru. Získalo tím také místo, kam lze zajít při polední pauze na oběd, odpolední kávu nebo večerní posezení s přáteli či kolegy, kde se budou konat sezónní a farmářské trhy, hudební i divadelní představení a další doplňkové kulturní akce.
Návrh náměstí pochází z architektonické kanceláře Aulík Fišer architekti.

tisková zpráva