Informace výrobců, Výplně otvorů

Nová samolepicí fólie illbruck ME508 TwinAktiv VV

Okenní fólie illbruck TwinAktiv patří již více než 15 let k vysoce kvalitním materiálům pro izolaci připojovacích spár při montáži oken. Nová samolepicí fólie ME508 TwinAktiv VV přesvědčuje ještě flexibilnějším zpracováním. S okenní fólií illbruck ME508 TwinAktiv VV jsou chyby při montáži minulostí. Instalace na okna je díky okamžitému samolepicímu účinku velmi jednoduchá a fólie se postará o difuzi vodních par.

I po uvedení na trh vlastnosti produktu dále vyvíjíme a zlepšujeme. Díky novému měkčímu fleecu je fólie lépe zpracovatelná a tvarovatelná. Oddělené akrylové lepicí proužky zajišťují perfektní adhezi na jakýkoliv povrch, a to i bez nutnosti penetrace. Díky vylepšeným samolepicím vlastnostem celého povrchu fólie ME508 dlouhodobě přilne ke všem typům podkladů a funguje jako spolehlivé těsnění ve vnitřních i vnějších prostorách. Fólii ME508 bezpečně a snadno instalujete. Standardně je výrobek dostupný v šířkách 70, 100, 140, 200 a 250 mm.

Základní vlastnosti prémiových fólií pro napojení oken
Všechny okenní fólie TwinAktiv přinášejí čtyři základní výhody. Ta nejdůležitější: Díky proměnlivé hodnotě sd je fólii možné použít jak pro vzduchotěsnou izolaci vnitřních stran oken, tak pro izolaci vnějších stran, která odolá i hnanému dešti. Certifikát EC1PLUS potvrzuje, že fólie má velmi nízké „emise“ a je bez omezení vhodná pro vnitřní prostory. Kromě toho je možné ji umístit na jednu nebo obě strany a je tak vhodná pro všechny typy přechodů u oken. TwinAktiv Me508 byl podroben komplexním zkouškám institutu ift Rosenheim a nabízí tak ověřenou funkčnost.

Sortiment illbruck TwinAktiv: ME500, ME501 HI se zvýšenou UV odolností na 9 měsíců, ME508 VV – samolepicíSamolepicí fólie ME508 TwinAktiv VV

Okenní fólie ME508 TwinAktiv VV tvoří společně s oknařskou pěnou FM330 ucelený systém který je určen i pro stavby s velkými dilatacemi. Pěna se vyznačuje elasticitou více než 30 %, ověřenou MPA, a zvukovou izolací až do 60 dB. Kromě toho je pěnu možné zpracovávat už od 0 °C (rovněž ověřeno MPA). Stejně jako ostatní fólie má TwinAktiv ME508 variabilní hodnoty odolnosti proti difuzi vodních par a je vhodná pro těsnění jak ve vnitřním, tak ve venkovním prostředí.

podle podkladů společnosti tremco illbruck